Brefing – Realna kuchnia survivalowa

ZAPOZNAJ SIĘ Z TYMI INFORMACJAMI PRZED SZKOLENIEM:

Realna kuchnia survivalowa

Na tej stronie znajdziesz wszystkie ważne informacje, które są potrzebne przed przyjazdem na nasze szkolenie.

Co zawiera ta strona:
1. SPRZĘT, WYPOSAŻENIE PODCZAS SZKOLENIA
Co się może przydać na szkoleniu, co jest wymagane oraz co sprawi, że na szkoleniu będziesz czuł się dobrze.
2. Płatność za szkolenie
Informacje związane z płatnościami za szkolenie
3. Rozpoczęcie szkolenia
Bardzo ważne informacje dotyczące miejsca szkolenia, godzinie o której szkolenie się rozpoczyna. Poznasz także sposoby dotarcia na miejsce startu szkolenia oraz podpowiedzi dojazdu. 
Logo szkoleń SERE w firmie survivaltech

1. SPRZĘT, WYPOSAŻENIE PODCZAS SZKOLENIA

Kursanci muszą posiadać w swoim wyposażeniu;

  • odzież dopasowaną do warunków, która może zostać ubrudzono lub nawet zniszczona
  • buty dopasowane i rozchodzone, ponad kostkę. W miarę możliwości odporne na wilgoć (szczególnie w okresie zimowym)
  • pasek do spodni (przyda się do noszenia noża)
  • śpiwór, karimata
  • najmniej 3 pary skarpet (w okresie letnim wystarczą 2 pary – bo jak zamokną to zmienisz)
  • dodatkową warstwę odzieży ocieplającą (polar, kurtkę – dostosowaną do pory roku)
  • lekkie rękawiczki do pracy na biwaku (takie robocze :)  )
  • latarka ze świeżymi bateriami!! (latarka czołowa jest konieczna! – pozwala pracować w nocy)

Zobacz ten film aby odpowiednio się ubrać od warunków TUTAJ

 

Na szkoleniu może się przydać:

  • czapka lub kapelusz – okres letni – słońce praży, okres zimowy – ochrona głowy przed ucieczką ciepła – gruba ciepła czapka na uszy!
  • nóż (nie ma znaczenia marka, model, cena oraz ilość punktu lansu wynikająca z posiadania tego noża – zabierz jaki masz)
  • latarkę + zapasowe baterie
  • śpiwór
  • karimatę
  • zmianę bielizny
  • odzież przeciwdeszczową (zajęcia odbywają się bez względu na pogodę)
  • papier toaletowy
  • worek na śmieci 120 l – najlepiej kilka sztuk!
  • notes +ołówek
  • MENAŻKĘ LUB/I KUBEK – WIDELEC, ŁYŻKĘ. Nie zaszkodzi zabrać zapasu gdyż będzie trochę gotowania :)
Okres zimowy:
Pamiętaj szczególnie o czapce, rękawiczkach oraz ciepłej odzieży.  Warto posiadać przy sobie zdublowane rękawiczki oraz czapkę gdyż te w których będziesz pracował mogą zostać zamoczone.
Bielizna termoaktywna nie jest wymagana, lecz to fajna rzecz, która naprawdę działa :)
Okres letni: 
Czapka, okulary przeciwsłoneczne oraz ŚRODEK NA KOMARY! 

Jako że jedziecie z daleka weźcie ze sobą odzież na zmianę – buty, spodnie i bluzy, bo te, w których będziecie uczestniczyć w kursie mogą zostać zniszczone, ubrudzone a na pewno będą śmierdzieć ogniskiem;-) – choć dzięki temu cały przedział w pociągu będzie tylko dla Was :)

Możecie zabrać ze sobą aparaty fotograficzne, lecz dokumentacja fotograficzna będzie cały czas prowadzona przez nas. Jeśli bierzecie ze sobą telefony komórkowe postarajcie się w aby dzwonki były wyciszone na tyle aby nie przeszkadzały innym ( Zdajemy sobie sprawę, że Twoja praca może wymagać ciągłego kontaktu).  Zasięg na całym terenie szkolenia jest umiarkowany.

Ważne także abyś wyłączył budzik w Twoim telefonie! Często się zdarza, że w niedzielny poranek o godzinie 05:00 zaczyna grać orkiestra budząc wszystkich :)

Proszę pamiętać, że będziecie działać non stop w warunkach leśnych, w
terenie stąd przyłóżcie się do dopasowanie swojej odzieży i ekwipunku
do tych warunków. Zawsze możecie dzwonić i pytać nas o wszystkie szczegóły.

2. Płatność za szkolenie

Rezerwacja miejsca następuje poprzez zapłatę zadatku w wysokości 50% wartości kursu. 

Oczywiście zapraszamy do wpłaty całości kwoty za szkolenie, gdyż ułatwia to z punktu widzenia praktycznego rozliczanie się „na miejscu” (wydawanie reszty, szukanie drobnych, szukanie schowanego głęboko portfela w plecaku itp.)

Dane do wpłaty:

Łukasz Kotlarek

42-200 Częstochowa, ul. Szpakowa 41

konto: 76 1090 1795 0000 0001 1783 9190

BZWBK 1 O. w Częstochowie

W tytule przelewu musi znaleźć się nazwisko kursanta. 

Pamiętaj, że szkolenie może zostać odwołane z powodu małej frekwencji – wtedy kursant wybiera inny dogodny termin.

Ważne!
Wpłata jest zadatkiem. 

3. Rozpoczęcie szkolenia

Z POWODU RESTRYCKJI COVID 19 JEDYNYM MIEJSCEM SPOTKANIA JEST NASZ OŚRODEK!

MIEJSCE STARTU SZKOLENIA Jura krakowsko Częstochowska – Biskupice – okolice Częstochowy

GODZINA 10:30 

CENTRALNY OŚRODEK SZKOLENIOWY W BISKUPICACH

Dojazd do naszego „Centrum Działań survivalowych” w miejscowości Biskupice koło Olsztyna –  To jest tutaj

Na naszym ośrodku znajduje sie bezpieczny parking na samochody osobowe oraz busy i autobusy

Współrzędne miejsca szkolenia (UTM)

34 u

377437E

5618558N

Współrzędne google: 50.706001, 19.258155

ZOBACZ: Szczegółowy opis dojazdu na miejsce szkolenia

 

PAMIĘTAJ ABY ZAPISAĆ NASZ NUMER TELEFONU I POINFORMOWAĆ NAS, ŻE MASZ PROBLEMY Z DOJAZDEM (501665226)

UWAGA!

Uprzedź nas jeśli masz problemy zdrowotne (uczulenia, fobie) abyśmy mogli zareagować na niebezpieczną sytuację w odpowiedni sposób. Bezpieczeństwo naszych kursantów jest dla nas bardzo ważne i traktujemy je bardzo poważnie. Na tym „polu” nie dopuszczamy żadnych niedopracowań oraz uchybień.

Szkolenie z kuchni survivalowej jest specyficzne. Pamiętaj aby nie robić zdjęć w trakcie przygotowywania żywności pochodzenia zwierzęcego do spożycia, a tym bardziej nie publikuj tych zdjęć – mogą urazić wiele osób! 

Na Facebooku także dużo dodajemy ciekawych rzeczy :)

Facebook/survivaltech